Book Left Hand Sidee
Book Right Hand Side
Background
Dragon
Maneno

Læsning der drager!

Klik for at prøve Maneno gratis i 14 dage
Maneno understøttes i øjeblikket kun på: iPad

Se videoen
Før kunne en af vores elever kun sidde stille med en bog i 3 minutter. Vi fik ham til læse i Maneno med det resultat, at han sad fordybet og koncentreret i 35 minutter i træk

Maneno

Maneno er en ny dragende ‘edutainment-app’ til børn i alderen 5 til 10 og har til formål at få børn til at læse minimum 15 minutter hver dag (et minuttal som er almindeligt anerkendt som et minimumskrav i forhold til at blive en god læser). I en travl hverdag med skole og fritidsaktiviteter bliver læsningen desværre nedprioriteret for mange børn. Derfor har vi skabt Maneno! App’en er designet til at motivere børn til at læse og giver en anderledes læseoplevelse, så børnene selv aktivt tilvælger læsning som en kilde til underholdning.

Maneno bygger på fire grundlæggende komponenter i læsetræning: Motivation, Forståelse, Læseassistance og Progression/Feedback. Disse komponenter bliver bragt til live ved hjælp fra Maneno dragen. Sammen med en række sociale funktioner giver Maneno en unik mulighed for samarbejde omkring læsningen i hjemmet og/eller i skolen og derigennem at kunne følge udviklingen og styrke motivation i læsningen for det enkelte barn.

 • Maneno App Demo
 • Maneno App Demo
 • Maneno App Demo
Klik på et ord og se hvordan jeg kan hjælpe i app'en.
Læsehjælp
Kapitel 3

Hvad sker der, når et barn møder et ord, som de ikke kender? Nogle børn springer blot ordet over og håber på, at de forstår den store sammenhæng i teksten. I Maneno kan man klikke på et ord, så det bliver delt i stavelser eller man kan høre udtalen af ordet. Det giver barnet mulighed for at udforske bøger med en større sværhedsgrad, end det normalt ville læse. I app’en er der en række funktioner som støtter barnet i læsningen og gør det i stand til at læse mere selvstændigt.

7/18
 • App Icon Oplæsning
 • App Icon Tekstindstillinger
 • App Icon Bogmærke
 • Read and Learn Læs og lær
word Split options:

Example: The girl reaches for the book on the highest shelf, but she is not tall enough to touch it.

Motivation

For at blive god til at læse – skal man læse…! Undersøgelser har vist, at børn skal læse minimum 15 minutter hver dag for at udvikle deres læsekompetencer. Maneno bruger et unikt spilkoncept koblet med sociale funktioner til at inspirere og motivere børn til at blive vedholdende læsere og dele deres læseoplevelser med venner og familie. Som belønning kan forældre give dem point, som børnene kan bruge til at udvikle deres drage. Dermed kan forældrene bliver medskaber af motivationen og en del af deres børns læseudvikling.

Kernen i Maneno app’en er Maneno dragen. Hvert barn får deres egen drage, som udvikler sig efterhånden som barnet læser. Hver gang barnet læser optjenes der point til dragen. Pointene bruges til at personliggøre dragen og give den særlige evner, som skal benyttes i Manenos helt egen drage-historie.

Motivation

Forståelse

En ting er at kunne læse ord i en tekst – noget andet at forstå meningen og sammenhængen mellem disse ord. I Maneno app’en kan børnene blive udfordret af quizzer og opgaver, som hører til den enkelte bog. Det er også muligt for forældre at tildele barnet opgaver, som er relevant for den enkelte bog. Næsten ligesom lektier – bare meget sjovere!

Tasks
 • Task Icon
  Læs så mange ord du kan på et minut
  Completed on 2.06.2015
 • Task Icon
  Find ord hvor vokalerne følger vokaltrappen
  Completed on 2.06.2015
 • Task Icon
  Find ord med stumt d
 • Task Icon
  Læs en bog hvor teksten ruller med en hastighed på 50 ord i minuttet
  Completed on 28.06.2015
 • Task Icon
  Læs en bog hvor ordene ruller og vises i en hastighed på 100 ord/minut
 • Task Icon
  Læs en bog hvor ordene ruller med en hastighed på 150 ord/minut
 • Task Icon
  Læs en bog hvor ordene ruller i en hastighed på 200 ord/minut
 • Task Icon
  Skriv din egen slutning på historien
  Completed on 7.06.2015
 • Task Icon
  Skriv din egen slutning på historien
 • Task Icon
  Læs med betoning
  Completed on 17.06.2015

Udvikling og Feedback

Udvikling i sig selv er motiverende. Maneno er designet til at gøre læsning nemt og sjovt. Efterhånden, som barnet læser bøger i Maneno, opsamles der en masse statistik omkring udviklingen i barnets læsning. Statistikken kan tilgås af forældre eller lærere og gør dem i stand til at forstå barnets udvikling, indsats og indsatsområder. Denne information kan bruges til at forstå, hvad det enkelte barn har brug for til at blive en bedre læser.

Progress and Feedback

Bibliotek

Vi har etableret partnerskaber med en række forlag i Danmark, som gør os i stand til tilbyde et bredt katalog af kvalitetslitteratur i Maneno app’en. Vi arbejder løbende på at udvide vores katalog, så vi kan tilbyde det bedste udvalg af børnelitteratur i forskellige sværhedsgrader og genrer.

Du kan se et mindre udvalg af de bøger, der er tilgængelige i Maneno nedenfor.