Modstandskampen 2 - Maneno

Aage Trommer

Modstandskampen 2

Beskrivelse:
Anden del af Aage Trommers "Modstandskampen" skildrer de sidste år af 2. verdenskrig og den tyske besættelse af Damark fra vendepunktet den 29. august 1943 til befrielsen den 5. maj 1945.

Bogen beskriver udviklingen af modstandskampen i denne sidste del af krigen. En periode, hvor modstandsfolkene gik hårdere til værks og lige så tyskerne i deres iver efter at slå et ethvert oprør ned. Pludselig havde alle mere at miste og det kunne mærkes på begge sider.

Bagerst i bogen findes et opgavesæt på 13 spørgsmål til de vigtigste fakta i bogen.

Aage Trommer (1930-2015) var en dansk historiker og dr. phil. Aage Trommer gjorde sig særlig bemærket med din disputats fra 1971 om jernbanesprængningerne under den tyske besættelse af Danmark. Noget som skabte stor debat i samtiden. I løbet af sin karriere arbejdede han både som gymnasielærer og universitetslektor, inden han i 1974 indtog stillingen som rektor for Odense Universitet (nuværende Syddansk Universitet), hvor han blev indtil 1983.

Aage Trommer blev slået til Ridder af Dannebrog i 1989 og modtog også Den Islandske Falkeorden. Han arbejdede efter sin afgang fra universitet i flere bestyrelser og var desuden tilknyttet Center for Koldkrigsstudier frem til sin pension i 2000.

Modstandskampen
6. Klasse 7. Klasse Bog Faglitteratur Historie Lindhardt og Ringhof LIX31+ LIX35 Mellem Læs denne bog

Bøger af samme forfatter (3)