Artikel

Bøgerne skal passe til barnets læseniveau

Udgivet

March 15, 2018 04:22 pm

14696
3
Hvordan finder jeg de rigtige bøger til mit barn? Det kan godt være svært at gennemskue, hvilke bøger der er gode for dit barn at læse. Går du ofte på biblioteket har I måske allerede en yndlingsserie, som I godt kan lide at læse derhjemme. Men vidste du, at det at vælge den rigtige bog er meget afgørende for dit barns lyst til at læse. Her er det ikke kun vigtigt at kigge på genren og illustrationerne, men også sværhedsgraden af bogen.

Lad os vise det med et eksempel:
Forestil dig, at du sidder og læser en bog, men kun forstår 85% af alle ordene.

 

I ovenstående eksempel har vi udstreget 6 ord ud af 39 ord. Forstår du meningen med teksten? Hvis du skulle sidde og læse denne historie ville du så have lyst til at fortsætte? Og hvis det var sådan hver gang du åbnede en bog, ville du synes det var spændede at læse?

Mit gæt er: Nej.

Det er en af grundene til, at vi I Maneno har sat os for at hjælpe. Vores mål er, at skabe en positiv atmosfære omkring læsningen. At gøre det sjovt at fordybe sig i de gode historier, som skaber grundlag for læselysten. Derfor opsamler vi en masse viden, når dit barn læser i Maneno. En viden vi bruger til at registrere hvilke bøger, som dit barn har svært ved at læse - og som gør, at I ikke længere skal tænke over hvilke bøger, der passer til dit barns læseniveau. Maneno følger løbende dit barns læseudvikling og tilpasser listen over de bøger, som dit barn bliver præsenteret for.

Så kan I nemlig fokusere på de gode historier og den glæde, der opstår hos dit barn, når det har læst en bog færdig. Det betyder nemlig noget for dit barns selvtillid — og lysten til at læse.

 

I biblioteket kan dit barn filtrere bøgerne ud fra læseniveauet, så det nemt kan udvælge de bøger, der passer i niveau.


Blå: Lette bøger
Grøn: Bøger der passer i niveau
Gul: Lidt svære bøger
Rød: Meget svære bøger
 
 
 
Del via sociale medier
3 Kommentarer
2018-04-11 02:18:52
Line
Kan man få bøgerne læst højt?

Vh. Line
0
2018-12-20 21:32:28
TONJA SOLVANG NIELSEN
Får mand flere penge og diamanter jo mere man
Læser

Vh TONJA
0
2020-01-22 22:15:45
Niklas
Brug bolden

0
Tilføj din kommentar