Artikel

Skærmtid

Udgivet

June 11, 2018 07:00 am

2843
0

Begrebet "skærmtid" har længe været et meget omdiskuteret emne, og et emne der ofte deler vandene.

 

De børn der er født efter 2010 har højst sandsynligt kunne navigere rundt på en iPad, før de kunne tale, og for mange voksne, som er vokset op uden skærme, kan det være enormt svært at forstå børns tilgang og stigende behov for skærme. 

 

Som forældre kan man godt bekymre sig over, hvordan skærmen påvirker ens barn og måske være nervøs over hele den ukendte digitale verden, barnet bevæger sig rundt i. Ikke sandt?

 

Ikke desto mindre kan vi som forældre ikke underkende, at skærme er en stor del af de moderne børns liv, og vi må blot gøre alt hvad der står i vores magt, for at guide og støtte vores børn til at kunne navigere rundt i den digitale verden, og prøve at forstå fordelene og ulemperne ved brugen af skærme. 

 

Hvor meget tid børn skal, eller ikke skal, bruge foran en skærm er umuligt af afgøre, og kan altid kun være op til de enkelte forældre at vurdere. Der er aldrig én løsning, der virker for alle, men mange familier har efterhånden indført begrebet "skærmtid". Hvis skærmen tager styringen over barnet og ikke omvendt, og barnet begynder at isolere sig fra omverdenen, er det selvfølgelig nogen man som forældre skal gøre noget ved.

 

Og måske handler det i virkeligheden ikke så meget om timer og minutter foran skærmen, men mere om kvaliteten af hvad der foregår på skærmen?

 

Der findes efterhånden så mange både underholdningsorienterede og indlæringsorienterede tjenester online, så før du som forælder slår hårdt ned på skærmene, bør du overveje om de faktisk kan gavne mere end at skade.

 

Gør skærmtid til læsetid

Vores mission i Maneno er at motivere børn til at læse, og vi tror på, at børn lærer bedst, når vi møder dem i det rum de føler sig trygge i. Om vi vil det eller ej, så er skærmen et rum, langt de fleste børn føler sig trygge i, og selvom vi også er stor fan af fysiske bøger, oplever vi, at vores medlemmer går i krig med læsningen med åbne arme, når de bliver præsenteret for bøger i Maneno.

 

Skærmen er også det sted, hvor børnene ofte føler sig overlegne i forhold til deres forældre, og hvor de føler, at de har førerkasketten på, selvom de endnu ikke mestrer læsningen helt endnu.

En af de ting vi ofte hører fra vores medlemmer, er at børnene opfatter læsetiden i Maneno som skærmtid, hvilket vi opfatter meget positivt.

Vi vil ikke udtale os om, hvor mange minutter et barn bør, eller ikke bør, sidde foran skærmen, men vi vil gerne udtale os om, hvor vigtigt vi synes det er, at børn får læst og oplever læseglæde.

 

Hvis du ikke allerede er medlem af Maneno, kan du oprette dig lige HER

-De første 14 dage er gratis.

 

Husk at vi også har en forældreapp til iOS.  Hvis du allerede er medlem af Maneno, er Maneno Parent ganske gratis. Du kan downloade app'en lige HER

 

 

 

 

 

Del via sociale medier
0 Kommentarer
Tilføj din kommentar