Læsning udvider vores verdensforståelse

Maneno handler i bund og grund om at læse. Læsning er vigtigt fordi det udvider vores forståelse af verden. Dit barn lærer igennem bøgerne om dyr, venskaber, empati og den verden vi lever i.Fordelsprogram

Verden skal opleves


Vi ved godt at læsning er vigtigt, men de færreste tænker egentlig over, hvilken værdi der er for børnene i bøgerne. Læsning handler nemlig ikke kun om læsefærdigheder - det handler også om lysten til at vide noget om verden. Derfor får du som medlem af Maneno adgang til at opleve verden jo mere I læser.

Pionér

 • Når du tilmelder dig Maneno indtræder du som Pionér. Her handler det primært om at dit barn får læst de første par bøger, så vi kan få sporet os ind på dets læseniveau og interesser.
 • Din vigtigste opgave som Pionér handler om at få lavet en læseplan over de dage, som I ønsker at læse. Hvis du ikke foretager dig noget, vil Maneno selv oprette en læseplan til dit barn, hvor der skal læses 15 minutter hver dag - mandag til fredag.
Pionér
Eventyrer

Eventyrer

 • Som eventyrer har I typisk være i gang i nogle uger og har allerede fået etableret en fast rutine omkring læsningen. Du vil som eventyrer modtage inspiration til, hvordan du kan skabe en sjovere og bedre læsestund for dit barn.
 • Du vil helt sikkert opleve, at læsningen skrider ind imellem. Det er svært at få det hele til at hænge sammen i en travl hverdag. Dit barn kommer nok også til at opleve at motivationen svigter ind imellem, fordi det er svært at lære at læse. Men det stopper, når læsning på Maneno er blevet en vane.

Vanedyr

 • Som vanedyr skal du ikke længere koncentrere dig om læsningen. Du vil se, at dit barn har rykket sig på læsningen og er blevet en bedre læser. Læsekoden er knækket - så at sige.
 • Det handler om at holde ved. Selvom dit barn har knækket læsekoden, så er der stadig meget at lære. Typisk består udfordringerne her i at finde de rigtige bøger, men der vil du opleve, at Maneno gør dette arbejde lettere, så motivationen forbliver intakt.
 • Når man bliver et vanedyr, så får man mulighed for at deltage i vores medlemsarrangementer - det kunne eksempelvis være at se den nyeste Disney filmatisering i biografen.
Vanedyr
Læsehest

Læsehest

 • Nu er dit barn en rigtig læsehest. Måske er dit barn blevet gladere og mere fantasifuld ovenpå alle de fantastiske bøger det har læst. Du vil her modtage information omkring, hvilke temaer som optager dit barn, så I kan relatere historierne til hverdagen.
 • Læseheste bliver også trætte og har brug for hvile. Måske skal du overtage læsningen for en stund og læse højt, så I har et greb i læselysten. Måske er det lydbøger, som hjælper når hesten er træt.
 • Som læsehest skal dit barn ud at opleve verden. Derfor har I som læsehest mulighed for at få gratis entre til en af vores mange samarbejdspartnere. Når I bliver læsthest modtager du også et fint diplom til dit barn, som I kan hænge op på væggen derhjemme.

Fortæller

 • Som fortæller er man noget helt særligt. Dit barn har nemlig nu været ude og opleve noget af verden og måske er det blevet inspireret til at fortælle om det.
 • Det kan være svært at finde ny inspiration til læsningen, når man allerede har læst meget. Det kan være en god hjælp, at tænke over sjove historier, som kan tænde dit barns indre fortæller.
 • Som fortæller, får man mulighed til at deltage i helt særlige Maneno arrangementer, hvor I kan møde forfattere og tegnere, som sammensætter en bog ud for børnenes egne idéer og fantasi. Bøgerne bliver efterfølgende udgivet på Maneno.
Fortæller